VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
STOCKHOLM
SV

#Hackyourworld 2021 och vinnaren Ezteric!

Under våren 2021 deltog Wilma i #Hackyourworld2021. Vi tycker att det var helt fantastiskt att se alla kreativa och storslagna bidrag i årets tävling. Drivhuset har fått äran att fortsätta coacha entreprenören Wilma, som vann med sin idé.

#Hackyourworld är ett projekt i syfte att stärka gymnasieelevers kompetens inom programmering, hållbarhet och entreprenörskap. Projektet består av tre delar: Inspiration, utbildning och ett avslutande hackaton där ungdomarna får tävla i den bästa tekniska idéen för att lösa vissa samhällsproblem. Projektet organiserades första gången 2016 och inkluderar idag 20+ gymnasieskolor.

#Hackyourworld ägs och drivs av IBM, Ericsson och Drivhuset.

Wilma deltog i #Hackyourworld 2021 och vann med sin idé Ezteric!

Hej Wilma! Först och främst, grattis till vinsten!
– Tack!

Berätta mer om ditt företag.
– Just nu håller jag på att starta igång mitt företag Ezteric där jag jobbar på nya tekniska lösningar som ska bidra till en positiv effekt på vårt samhälle. Jag arbetar för närvarande med ett projekt som underlättar digital läsning för individer med dyslexi samt en säkerhetsmjukvara. Mitt största fokus ligger på projektet inom dyslexi som även har fått namnet iTrack Reading.

Hur kom du på idén?
– Idén kom till mig under tävlingen HackYourWorld 2021. Vi fick i uppgift att lösa ett problem inom kategorierna “klimat” och ”utbildning” där jag och mitt team valde ”utbildning”. Jag hade tidigare köpt en ny dator med en eye-tracking funktion som väckte ett intresse för denna typ av teknik. Idén om att använda sig av ögonstyrning för att hjälpa dyslektiker kom till mig relativt snabbt efter vi valde kategorin. Jag kände direkt att detta var något jag ville fortsätta driva efter tävlingen.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut? 
– Eftersom jag pluggar börjar min dag med lektioner och sedan jobbar jag även några timmar på mitt deltidsjobb. Därefter har jag tid och möjlighet att fokusera på mitt projekt. Arbetet är alltså väldigt utspritt och jag kan disponera min tid samt arbete utefter hur det passar. På grund av att jag jobbar själv och just nu inte har något team så är det mycket att göra vilket både är kul och utmanande. Jag ser verkligen fram emot att driva projektet tillsammans med rätt resurser och ett kompetent team så att det kan bli så bra som möjligt.  

Vad är det bästa med att driva företag? 
– Det bästa enligt mig är att jag verkligen känner att jag kommer bidra till positiv förändring. Att den tid jag spenderar på mina projekt kommer göra andras liv både enklare och roligare. Jag får även en kreativ frihet där jag kan skapa utefter mina visioner och mål, vilket både är kul och utmanande. Eftersom jag driver företaget är jag även involverad i alla olika områden. Detta gör så att jag hela tiden får ny kunskap och därför konstant utvecklas som människa och företagare.

Vilka är dina tips till någon som är sugen på att starta eget men som inte vågar ta steget?
– Mitt bästa tips är att bygga upp ett starkt nätverk och våga fråga om hjälp. Det finns så många smarta och generösa människor som kommer vilja hjälpa dig att nå så högt som möjligt. Det är svårt att starta eget, speciellt om man är ny i branschen och kommer in utan vägledning. Jag skulle säga att om du har en idé du vill satsa på så kan du bara förlora om du inte testar. Hur det än går kommer du tjäna erfarenhet och om du följer mitt tips kommer du även få väldigt många bra kontakter.

Vad har varit utmanande?
– Det som har varit mest utmanande har varit tid. Eftersom jag pluggar andra året på gymnasiet och jobbar deltid har det varit svårt att lägga den tid och fokus jag hade velat på projektet. Det är även en helt ny värld där mycket kunskap om marknaden och företagande krävs för att kunna leda ett projekt som detta. Jag är därför otroligt tacksam för all hjälp och stöd Drivhuset har gett mig.

Hur har idén utvecklats under resans gång? 
– Även om detta är något jag precis har börjat jobba på har idén utvecklats mycket. För bara någon månad sedan var iTrack Reading endast ett bidrag i en skoltävling och nu är det ett riktigt projekt som förhoppningsvis kommer förändra mångas liv. Jag har även fått lärorik återkoppling och respons som har utvecklat idén till det bättre. Det är inte bara projektet som har tagit stora kliv framåt, jag själv har även utvecklats som entreprenör. Jag har fått mycket kunskap och mer erfarenhet.

Hur har Drivhuset hjälpt dig i ditt entreprenörskap? 
– Direkt efter HackYourWorld 2021 fick jag ett mail från Aron på Drivhuset. Han visade stort intresse och i hans mail framkom det tydligt att jag skulle få hjälp med min idé. Jag och Aron bokade sedan ett möte och startade igång projektet där han nu coachar och vägleder mig. Utan denna hjälp tror jag inte att detta projekt hade kommit så långt som det har idag. Fastän jag började utveckla idén för bara någon månad sedan har jag nu en stabil plan på hur jag ska nå framtidens mål. Ezteric var något jag osäkert jobbade på innan tävlingen och Drivhuset har verkligen gett mig mod och säkerhet att våga satsa högt.

Relaterade historier

Se alla historier

#Hackyourworld2024

#Hackyourworld är ett inspirations- och programmeringsevent för gymnasieelever som läser årskurs åk...

Läs mer

Drivhuset Stockholm fick en pratstund med HealthTech-bolaget Thermaiscan

Hej Arby! Berätta om idén bakom er startup.Vi vill lösa det globala...

Läs mer

Mema: Den innovativa plattformen för “memes”

Benjamin tog nyligen examen från Stockholms universitet inom arkeologi. Parallellt med studierna...

Läs mer

Drivhuset Stockholm fick en pratstund med William Broman

Hej William! Berätta om dig själv och din idé?Jag har utövat gymnastik...

Läs mer

Drivhuset Stockholm fick en pratstund med Michel Laji

Hej Michel! Berätta om din affärsidé? Syftet med idén är att skapa...

Läs mer

Möt Alvand Asgari

Hej Alvand! Berätta om din idé?  Jag har sedan barnsben varit modeintresserad...

Läs mer

WindMotors – Eftersträvar att bli ett ledande företag inom förnybar energi.

Robert har tidigare pluggat programmet “Entreprenörskap, innovation och marknad” med inriktning företagsekonomi...

Läs mer

Meet the startup PEN!

Tell us more about your business idea! Our idea stems from the...

Läs mer

“Bellus Battle” – Framtaget av Studenter på Stockholms universitet

Berätta om Bellus Battle?Vi är studenter på Stockholms universitet. Vi är indelade...

Läs mer

Wellfish automatiserar hållbarhetsredovisning

Drivhuset Stockholm fick en pratstund med Mattias Weerasooriya, Co-founder & COO, på...

Läs mer

Studera effektivt till Högskoleprovet med HP-appen

Drivhuset Stockholm fick en pratstund med Magnus Olsson, Grundare av HP-appen. HP-appen startades...

Läs mer
AI Medical Technology

AI Medical Technology – Tar in 10,8 miljoner kr i investering

AI Medical Technology är ett företag verksamt inom tvärvetenskapliga områden datavetenskap, mjukvaruutveckling...

Läs mer

Drivhuset Stockholm fick en pratstund med Plugger Communication

Hej Sara! Berätta om Plugger, hur kom du på idén?  Plugger riktar sig...

Läs mer

Drivhuset Stockholm fick en pratstund med Poltergeist

Hej Poltergeist! Berätta lite kort om er själva, vilka är ni? Hej...

Läs mer

Marknadsplatsen för rekrytering- och bemanningstjänster

Drivhuset har fått möjlighet att ställa några frågor till Jonatan, CEO &...

Läs mer
AI Medical Technology

AI Medical Technology

Vilka är dina tips till någon som är sugen på att starta...

Läs mer

Sparly: fintech-bolag som hjälper unga vuxna med hållbar privatekonomi

Vårt mål är att vara en go-to för dig som är intresserad...

Läs mer

Farm No Harm: närproducerade produkter hem till dig

Sverige har många råvaror och produkter som bör hyllas, uppmärksammas och bli...

Läs mer

Biosfär: Rummet som tar omvärldens miljöer till användarna

Kayla, grundare av Biosfär Rummet tar omvärldens miljöer till användarna, anpassade utefter...

Läs mer

Numa: en digital lösning efter graviditet och förlossning

De flesta kvinnor som föder barn skrivs hem från BB och har...

Läs mer

OTiLIA: Den återanvändbara snusdosan

Målet var att minska användandet av plast i vardagen, ingen av oss...

Läs mer

RedLocker: Ett viktigt steg mot en mer jämställd framtid

Liza och Clara tyckte att det var så konstigt och orättvist att...

Läs mer

Örtfabriken: Hållbar hälsa på riktigt

Visionen var att erbjuda tinkturer till folket. Men vad är tinkturer och hur...

Läs mer

Media House byRF AB: Sveriges enda renodlade mediebolag inom ridsport

Jag har länge varit väldigt intresserad av just media samt influencers och...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!