VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
STOCKHOLM
SV

Biosfär, en dörr till ett delat liv

Kulturella, sociala och fysiska aktiviteter skapar mening, fokus samt gemenskap. Biosfären är ett immersivt upplevelserum som bryter ner de fysiska barriärerna på vård- och omsorgsboende. Rummet tar omvärldens miljöer till brukarna, anpassade utefter deras behov - en digital dörr till ett delat liv!

Biosfär är en dörr till ett delat liv. Ett immersivt upplevelserum som bryter ner de fysiska barriärerna på vård- och omsorgsboende. Rummet tar omvärldens miljöer till användarna, anpassade utefter deras behov. 

– 2018 började vi testa aktiviteter i Biosfären där användarna kunde engagera sig, utvecklas och interagera med varandra samt personalen. Genom beprövade metoder som Design Thinking, deltagarobservation och kurering har vi kunnat leverera en innovativ lösning till en grupp som annars är svår att nå.

Idag är vår första prototyp installerad på Stureby vård- och omsorgsboende, tack vare vårt samarbete med Verklighetslabbet och Stockholms stad. Biosfären används av ca 94 invånare, 5 dagar i veckan. 

Läs mer om Biosfär här!

Relaterade historier

Se alla historier

Farm No Harm: Närproducerat hem till dig

Sverige har många råvaror och produkter som bör hyllas, uppmärksammas och bli...

Läs mer

Momentus: allt om din kropp och hälsa efter graviditet och förlossning

De flesta kvinnor som föder barn skrivs hem från BB och har...

Läs mer

OTiLIA: Den återanvändbara snusdosan

- Målet var att minska användandet av plast i vardagen, ingen av...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!